Policy och cookies

HUR BEHANDLAR VI DIN PERSONLIGA INFORMATION?

När du handlar från en webbutik, vår eller någon annan, så lämnar du ifrån dig information om dig själv. Var du bor, vilken e-postadress du har och vad du handlar. Här beskriver vi hur vi hanterar dina personuppgifter.

Grunden i allt vi gör är att behandla våra kunder som vi själva vill bli behandlade, alltid. Det gäller även när det kommer till information.  Vi hoppas att du känner dig trygg med hur vi behandlar dina personuppgifter och vill fortsätta handla din eventutrustning hos oss. 

Denna Policy syftar till att säkerställa att vi hanterar dina personuppgifter i enlighet med Dataskyddsförordningen (GDPR) och Policyn som vi har antagit är även förankrad hos alla våra medarbetare.

GDPR - DINA RÄTTIGHETER

General Data Protection Regulation är en EU-förordning som reglerar hur vi får behandla personuppgifter. Den ersatte PUL (personuppgiftslagen) från och med 25 maj 2018. Du kan läsa mer om lagen och dina rättigheter på Datainspektionens hemsida.

SAMMANFATTNING AV VÅR INFORMATIONSHANTERING

Vi samlar in så lite information som möjligt. Den information vi samlar in är den information som krävs för att kunna fullgöra vårt åtagande mot dig och för att du ska kunna fullgöra ditt åtagande mot oss (alltså betala för din beställning). 

När du betalar med kort krävs det att du uppger ditt kreditkortsnummer. Det går via en säker server och DIBS sköter kortbetalningar åt oss.

Dessutom behöver vi såklart veta vilka produkter du beställer och vi behöver din e-postadress och telefonnummer för att kunna kontakta dig med leveransbesked, ändrad information osv.

HUR ANVÄNDER VI DEN HÄR INFORMATIONEN?

Vi använder informationen för att expediera din beställning. Vi använder din e-postadress för att kunna skicka information till dig om du begärt det. Vill du inte längre ha information från oss så maila support@eventutrustning.se så tar vi bort dig från kommande utskick. 

 

VARFÖR SPARAR VI INFORMATION?

Vi sparar information av bokföringstekniska skäl. Vi behöver kunna redovisa underlag för skattemyndigheten.

TA BORT DIN INFORMATION FRÅN VÅR DATABAS

Den information vi sparar finns bara som underlag för den ekonomiska transaktionen och behålls av tvingande legala skäl enligt ovan och kan därför inte raderas. 

Har du frågor är du välkommen att kontakta oss på support@eventutrustning.se

VILKA SYSTEM HAMNAR DINA UPPGIFTER I?

När du handlar hos oss går din order igenom flera steg för att vi ska kunna behandla och skicka dina varor till dig.  Följande system/leverantörer jobbar vi med och din information kan komma att behöva behandlas av några av dessa. 

  • Starweb - vår webshopslösning
  • DIBS - betalningar med kort genom DIBS. 
  • Fortnox - vårt bokföringssystem
  • Posten - om vi skickar din leverans med spårningsbart med Posten
  • DHL – om vi skickar din leverans med dem
  • Gmail - mailhanteringssystem

Starweb

Vi använder ett system för vår webshop som heter Starweb. Det är en databas där våra produkter, våra sidor med text och allt annat (inklusive den här sidan) du ser i webshopen finns samlade.

Din beställning hamnar då i en databas hos Starweb som vi och Starwebs tekniker har tillgång till. Starweb förvarar informationen åt oss men använder den inte något sätt utan vår tillåtelse och utan att vi begär det. Det kan t.ex. hända om en beställning av någon anledning inte gått igenom eller blivit dubbel. Då kan Starwebs tekniker undersöka ordern och felsöka.  I beställningen finns information om vilka produkter du köpt av oss, hur du betalat (men ingen information om kreditkort, personnummer eller liknande) samt adressen vi ska skicka varorna till.  Här kan vi också spara och lägga in mailkonversationer kopplade till beställning och byten. Syftet med detta är att ge dig som kund bättre service. 


DIBS

När du kommer till kassan måste du betala för dina varor. Här kommer DIBS att få information om ditt köp. Har du frågor kring hur DIBS behandlar din information måste du kontakta betalningsförmedlaren. 

GMAIL

Vi använder gmail för vår kundservice och ordermail. När du mailar tillkundsupport@ eventutrustning.se är det alltså Googles e-posttjänst vi använder. Normalt sett raderar vi inkomna mail senast 6 månader efter att vi mottagit dem. Behöver vi spara någon information så lägger vi över den informationen i Textalk. 

FORTNOX - BOKFÖRING

Vi använder programmet Fortnox för bokföring. Från Starweb tar vi ut fakturajournaler som används som bokföringsunderlag. I fakturajournalerna finns namn på köparen, fakturanummer och belopp. Där finns ingen information om adress, e-post, telefonnummer eller vilka varor som beställts.  Vi sparar informationen i enlighet med bokföringslagen där man kan läsa följande: "De ska bevaras fram till och med det sjunde året efter utgången av det kalenderår då räkenskapsåret avslutades."

DATASKYDDSANSVARIG

Vår VD är dataskyddsansvarig och ansvarar för att alla medarbetare är insatta i hur vi bearbetar information. Vill du ta kontakt med vår dataskyddsansvarig kan du maila till: kundsupport@eventutrustning.se 

COOKIES

Vi använder cookies. Det gör vi för att kunna lagra dina varor i din varukorg. Vi använder dessutom Googles tjänster "Google Analytics" och "Google Remarketing". Även dessa tjänster använder cookies. Här kan du läsa mer om vad det betyder för dig.

INFORMATION TILL ANDRA AKTÖRER

Vi lämnar aldrig ifrån oss din information till någon annan (utom ovan nämnda som krävs för att fullgöra vårt åtagande mot dig).  Undantag görs om vi av någon anledning är tvingade enligt lag eller domstolsbeslut.

DINA RÄTTIGHETER

Du har flera rättigheter i och med GDPR. Vi har alltid respekterat våra kunder så för oss är det ingen nackdel att det nu är lagkrav.  Du har rätt att bli bortglömd/raderad (med reservation för krav enligt tvingande lag).  Du har rätt till registerutdrag. Du har rätt att få eventuella uppgifter rättade. Du har rätt till dataportabilitet. Du har rätt att återkalla ditt samtycke för behandling av uppgifter.  Du har rätt att inge eventuella klagomål angående behandlingen av personuppgifter till Datainspektionen. 

JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.